Hét Borstvoedingcongres 2014

Hét Borstvoedingcongres 2014
17 februari 2014 admin

De samenwerkende borstvoedingsorganisaties, waar de Stichting Babyvoeding deel van uitmaakt, organiseren op donderdag 25 september 2014 voor de zesde keer Hét borstvoedingcongres. Gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland zullen op het congres hun kennis over borstvoeding met u delen.

Hét borstvoedingcongres 2014 benadrukt de onvervangbare waarde van borstvoeding voor het kind en de ouders. Zorgverleners spelen een belangrijke rol in de begeleiding van borstvoeding en zij dragen eraan bij dat steeds meer kinderen moedermelk krijgen. Kennis van zaken is daarbij onmisbaar. Onderwerpen die op het congres aan bod komen zijn onder andere het begeleiden van moeders met weinig melkklierweefsel, de voor- en nadelen van de ‘gentle sectio’,  waarom de WHO-code belangrijk is en welke invloed de zorgverlener daarbij heeft, en recent onderzoek over vitamine D en hoeveel een lichaam nodig heeft.

U vindt het volledige programma op de website van de samenwerkende borstvoedingsorganisaties en kunt zich hier inschrijven.