Kick-off Baby Friendly

Kick-off Baby Friendly
28 november 2016 admin
baby

Dit jaar bestaat het Baby Friendly Hospital initiative (BFHI) 20 jaar. BFHI is het internationale instrument om de best mogelijke voedingszorg te verlenen voor de nieuwe wereldburgers, door middel van tien vuistregels. Tijdens de kick-off van 24 november lanceerde Zorg voor Borstvoeding, de Nederlandse organisatie die het BFHI beheert, de nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe aanpak voor de certificering in Nederland. Stichting Babyvoeding was erbij.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden we door ZvB bijgepraat over het nieuwe BabyFriendly. Ook SBV kwam aan het woord. In een beeldende presentatie gaven we de stand van zaken omtrent WHO Code en Warenwet in Nederland weer. We gingen vooral ook in op hoe marketing werkt. Iedereen wordt namelijk beïnvloed door marketing, omdat wij als mensen nu eenmaal zo geprogrammeerd zijn. Wat we wél kunnen en zouden moeten doen is de reactie die je op de automatische piloot hebt en die niet in het belang is van het kind, bij onszelf herkennen en daar kritisch op zijn.

‘Iedereen wordt namelijk beïnvloed door marketing, omdat wij als mensen nu eenmaal zo geprogrammeerd zijn’

We kregen veel positieve reacties en veel voorbeelden van wat er in de praktijk gebeurt. Er gingen bovendien aardig wat materiaal en voorbeelden van overtredingen mee naar huis. Erg inspirerend om zo met elkaar te kijken en te hopen dat er ooit ook in Nederland goede wetgeving komt die de zuigeling op dit vlak echt beschermt. Bescherming die nodig is om borstvoeding te krijgen, of op de juiste manier kunstvoeding gevoed te krijgen. Een recht van het kind.