De code schenden en de mazen van de wet

De code schenden en de mazen van de wet
1 augustus 2011 Heleen Hayes

Regelmatig geeft het International Code Documentation Centre (ICDC) een rapport uit: “Breaking the rules, stretching the rules”. Dit is te vertalen als ‘De code schenden en zoeken naar de mazen van de wet’. Ook al hebben deze fabrikanten de WHO code mede opgesteld, ze houden zich er niet aan. En in deze rapporten wordt dat zichtbaar gemaakt. Van elke fabrikant is er een hoofdstuk, waarin een deel van hun reclames en andere publicaties wordt besproken. Al deze producties zijn door getrainde IBFAN-medewerkers gevonden, bekeken, beoordeeld en beschreven. Er zijn veel meer overtredingen, want in lang niet alle landen zijn er van die getrainde mensen.

Het rapport van 2010 is – helaas – dikker dan ooit tevoren. Je kunt het digitaal of in papieren versie bestellen bij het ICDC. De inleiding is gratis te downloaden.